Farmaceutski razvoj

Kombinacija aktivne i pomoćne supstance radi stvaranja lijeka

Izraz “Galenik“ (eng. galenics) potiče od grčko-rimskog ljekara Claudiusa Galenusa. Ljekar Marcus Aurelius napravio je sistematske, djelotvorne doze lijekova i time postavio osnove savremene medicine.

Odjel farmaceutskog razvoja kompanije BERLIN-CHEMIE (eng: Pharmaceutical Development Department) raspolaže uposlenicima, koji se bave svim pitanjima u vezi sa prethodnom obradom aktivnih supstanci za primijenjenu medicinu. Konkretno govoreći, razvijaju se recepture za:

  • čvrste lijekove, kao što su tablete i liofilizati
  • polučvrste lijekove, kao što su ljekovite masti i kreme
  • proizvode u tečnom stanju, kao što su obične otopine i otopine za ubrizgavanje

Na najnovijim se lijekovima zatim provode testiranja stabilnosti. Odjel Farmaceutskog razvoja proizvodi sve neophodne kliničke uzorke za klinička ispitivanja koja su neophodna za dokazivanje efikasnosti i sigurnosti.

Uposlenici odjela Farmaceutskog razvoja trenutačno rade na 50 različitih projekata u okviru Odjela za istraživanje i razvoj MENARINI Grupe.

Savremene laboratorije i tehnologija čistih prostorija su na raspolaganju ovom izuzetno motivisanom osoblju, dok nova oprema za proizvodnju i pakovanje omogućuje vrhunski nivo proizvodnje kliničkih uzoraka.


PRETRAŽI