Meta menu


Proizvodnja

Proizvodnja

Proizvodnja vrhunskih lijekova

BERLIN-CHEMIE garantuje izrazito savremen i siguran način proizvodnje lijekova vrhunskog kvaliteta, u skladu sa filozofijom MENARINI Grupe.

BERLIN-CHEMIE AG može se pohvaliti dugogodišnjom proizvodnom tradicijom i izuzetno motivisanim, vrhunski osposobljenim timom za proizvodnju.

Na našim proizvodnim lokacijama Adlershof i Britz proizvodimo čvrste oblike lijekova (tablete, dražeje, kapsule), tekuće lijekove (otopine i kapi), čepiće, te otopine za infuziju.

Ova proizvodna postrojenja potpuno su modernizovana i na najvišoj su tehnološkoj razini. Na taj način osiguravamo besprijekornu proizvodnju lijekova vrhunskog kvaliteta.

Nova jedinica, u skladu sa najvišim standardima, instalirana je 2000. godine u Adlershofu za proizvodnju otopina za infuzije. U 2001. godini smo počeli koristiti novi pogon za proizvodnju oralnih tečnosti.

U aprilu 2003. otvorili smo savremeni proizvodni objekat sa 11 proizvodnih linija za pakovanje tableta, kapsula i dražeja.

Naših 339 uposlenika u proizvodnji godišnje proizvedu oko 270 miliona pakovanja lijekova. Ti se lijekovi širom svijeta primjenjuju u suzbijaju razna oboljenja.

Posebna znanja kojima raspolaže naš tim dostupna su i drugim farmaceutskim kompanijama. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na:

Tel.: (+49) 030-6707-2651
Faks: (+49) 030-6707-2119


PRETRAŽI