BERLIN-CHEMIE

Posvećeni zdravlju

Kompanija BERLIN-CHEME je inovativan proizvođač lijekova sa bogatom tradicijom koji posluje na međunarodnom nivou. Od 1992. godine kompanija BERLIN-CHEMIE pripada MENARINI grupaciji koja posluje globalno, koja je decenijama lider na talijanskom farmaceutskom tržištu. Kompanija, koja je osnovana u Napulju 1886. godine, a sjedištem u Firenci, tokom generacija se razvila u obiteljski vođenu farmaceutsku kompaniju koja posluje na globalnom nivou. U sklopu MENARINI grupacije, kompanija BERLIN-CHEMIE odgovorna je za farmaceutsko poslovanje u Njemačkoj, južnoj Evropi i regionu Zajednice nezavisnih država CIS. Pored toga, Berlin je jedna od glavnih istraživačkih lokacija Grupacije.

> 5,000 zaposlenika

> 30 Marketa

€ 1.7 Mlrd  Prodaje

Dinamični rast, inovativni lijekovi i bogato iskustvo koje obuhvata nekoliko generacija zaštitni su znak kompanije BERLIN-CHEMIE. U Berlinu-Adlershofu naša istorija seže u 1890. godinu. Naši zaposlenici dijelom su iz porodica koje već pet generacija učestvuju u razvoju, proizvodnji i marketingu za lijekove.
 Održavamo posebno blizak odnos sa našim sjedištem u Berlinu, kojem smo svesrdno posvećeni.

U isto vrijeme, mi smo jedna kosmopolitska kompanija. Sveukupno zapošljavamo preko 5,000 ljudi iz više od 70 nacija. Nadalje, stručno usavršavanje već je decenijama tradicija u kompaniji BERLIN-CHEMIE i više puta je nagrađivana od strane Industrijske i trgovinske komore. Raznovrsnost je jedna od naših najvećih prednosti.

Historija postignuća kompanije BERLIN-CHEMIE

Posljednjih godina kompanija BERLIN-CHEMIE postigla je stope rasta koje su premašile razvoj farmaceutskog tržišta. Ovaj izvrstan rezultat potvrđuje strategiju kompanija BERLIN-CHEMIE i MENARINI koja posebno provodi razvoj inovativnih lijekova. Pri tome, najveću vrijednost dajemo opsežnoj obuci i kvalitetu rada naših medicinskih predstavnika. Upravo zahvaljujući ovom stalnom trudu, kompanija BERLIN-CHEMIE uživa odličan ugled u sektoru zdravstva, a posebno kod liječnika opće prakse i specijalista.

Kompanija BERLIN-CHEMIE snabdijeva lijekovima preko 30 država, a ima podružnice u preko 26 država. Kompanija BERLIN-CHEMIE jedna je od vodećih proizvođača lijekova u istočnoj Evropi i državama CIS regiona. Zahvaljujući svojoj tradicionalnoj prisutnosti u regionu, kompanija BERLIN-CHEMIE se može pohvaliti višegodišnjom lokalnom marketinškom ekspertizom, sofisticiranom distribucijskom mrežom i modernom proizvodnom lokacijom u Kalugi u Rusiji.

Ostale teme